ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣEarthworks image

Πολλοί ίσως θεωρούμε απλές και ασήμαντες τις περισσότερες χωματουργικες εργασιες (ή αλλιώς τα χωματουργικα), όμως όταν τις χρειάζεστε αντιλαμβάνεστε τόσο τη σημασία τους, όσο και το πόσο δύσκολο είναι να βρεις μια αξιόπιστη εταιρεία, ικανή να σας εξυπηρετήσει άμεσα, ποιοτικά και στη σωστή τιμή. Γενικότερα οι χωματουργικες εργασιες καλύπτουν μεγάλο φάσμα εργασιών όπως θα δούμε στη συνέχεια και μπορεί να είναι ωφέλιμες για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς. Συνήθως οι πιο γνωστές πάντως είναι οι εκσκαφες (για κατασκευή θεμελίων νέων κατασκευών και όχι μόνο) οι κατεδαφισεις και οι διαμορφώσεις κήπων και εξωτερικών χώρων γενικότερα.

Ακριβώς όμως επειδή τα χωματουργικα περιλαμβάνουν μεγάλο εύρος εργασιών, απαιτείται από την εταιρεία που θα τις αναλάβει μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες που συνήθως χαρακτηρίζουν κάθε έργο. Από την άλλη χρειάζεται και ο κατάλληλος εξοπλισμός από φορτηγά και μηχανήματα, για την απόκτηση και τη συντήρηση των οποίου πρέπει να δαπανηθούν μεγάλα ποσά.

Αν λοιπόν ψάχνετε και εσείς μια εταιρεία που να διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση και να έχει και τον απαραίτητο εξοπλισμό για χωματουργικες εργασιες πάσης φύσεως, τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι η πρωτοπόρα πλατφόρμα του myConstructor.gr. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας και σύντομα θα λάβετε προσφορές από τις πλέον αξιόπιστες και οικονομικές εταιρείες του κλάδου, οι οποίες μάλιστα έχουν αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους. Έτσι εύκολα και γρήγορα θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς στα χωματουργικα, χωρίς καμία δέσμευση και μάλιστα από την άνεση του υπολογιστή σας!

post job button


Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση για τις χωματουργικες εργασιες, είπαμε και νωρίτερα ότι περιλαμβάνεται ένα πλήθος εργασιών. Μπορεί να είναι από πολύ μικρές και περιορισμένες έως πολύπλοκες και εκτενείς, ενώ άλλες είναι καθαρά χωματουργικες και άλλες απλά παρεμφερείς. Όλες τους όμως μπορούν να αναληφθούν από τις περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με τα χωματουργικά, για αυτό και τις αναφέρουμε παρακάτω. Να επισημάνουμε μόνο πως μπορεί να απευθύνονται όχι μόνο σε ιδιώτες, αλλά και εργολάβους, εταιρείες, τεχνικά γραφεία, Δήμους, κατασκευαστικές και γενικά όποιον άλλο έχει ανάγκη από τέτοια έργα.

οι πιο συνηθισμενες χωματουργικες εργασιες ειναι οι ΕΞΗΣ:

Κατεδαφισεις Εκσκαφες
Εκσκαφές Θεμελίων Αρδευτικά Έργα
Εκχιονισμοί Μπαζώματα
Οδοποιία / Ασφαλτοστρώσεις Μεταφορά Αδρανών Υλικών
Καδοι για Μπαζα / Καδοι Μπαζων Αποξηλώσεις Τοιχοποιίας / Σκυροδέματος
Έργα Αντιστήριξης Αποκομιδη Μπαζων
Ενοικιάσεις Σκαπτικών Μηχανημάτων Εμπόριο Κηπευτικών Κωμάτων
Διαμόρφωση Κήπων / Εξωτερικών Χώρων Αποχετευτικά Έργα (Βόθροι / Πηγάδια)
Διανοίξεις Δρόμων / Καναλιών Καθαρισμοί Οικοπέδων / Ρεμάτων
Εκβραχισμοί Επιχώσεις


Μάλιστα για την υλοποίηση όλων αυτών των εργασιών όπως αναφέραμε και αρχικά, απαιτείται ένας αρκετά μεγάλος εξοπλισμός σε οχήματα και μηχανήματα. Όλα όσα θα αναφέρουμε παρακάτω είναι δύσκολο να τα έχει μια εταιρεία, όπως και να αναλαμβάνει όλες τις προαναφερθείσες δραστηριότητες. Ανάλογα όμως με την εξειδίκευση καθεμιάς έχει ορισμένα από τα παρακάτω οχήματα και πραγματοποιεί τις αντίστοιχες χωματουργικες εργασιες.

Earthworks Vehicles

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ 
ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

myConstructor steps banner

 

evaluation banner

 

Πιο συγκεκριμένα, συνήθως το χρησιμότερο “εργαλείο” είναι η τσάπα, ο εκσκαφέας δηλαδή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εκσκαφές και κατεδαφίσεις. Εξίσου χρήσιμοι είναι και οι φορτωτές, με τους οποίους θα μεταφορτωθούν τα μπαζα που θα προκύψουν σε φορτηγά. Συνήθως πρόκειται για μεγάλα φορτηγά (τετραξονικά, αρθρωτά ή και επικαθήμενα), ενώ υπάρχουν αντιστοίχως και μίνι εκσκαφείς και φορτωτές για μικρότερες χωματουργικες εργασιες ή για δύσκολους και μικρούς χώρους.

Σε τέτοια έργα σίγουρα απαιτείται και η γνωστή σε όλους μας μπουλντόζα, η οποία χρησιμεύει για την ευθυγράμμιση του εδάφους και την τοπική μεταφορά χώματος και μπάζων, ενώ για ευθυγράμμιση ιδιαίτερα στην οδοποιία ή τη διαμόρφωση κήπων και γενικότερα εξωτερικών χώρων απαιτείται οδοστρωτήρας ή γκρέιντερ. Από την άλλη για κατεδαφισεις πολύτιμες είναι οι σφύρες αλλά και οι αεροσυμπιεστές (τα γνωστά κομπρεσέρ).

Τέλος πιο ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί το δονητικό κόσκινο αδρανών υλικών, το οποίο χρησιμεύει για τον διαχωρισμό υλικών όπως ορυκτά και άλλα δομικά υλικά με βάση το μέγεθος τους. Εδώ να αναφέρουμε πως τα περισσότερα από τα παραπάνω μηχανήματα διατίθενται και ως ερπυστριοφόρα – με ερπύστριες – αλλά και ελαστικοφόρα δηλαδή με ελαστικά γεμάτα με αέρα, ανάλογα με την κάθε εταιρεία, χωρίς να επηρεάζουν ουσιαστικά την έκβαση των έργων σας.

Για τις δικές σας χωματουργικες εργασιες όμως πιθανόν δεν θα χρειαστούν όλα τα παραπάνω μηχανήματα, εκτός αν πρόκειται για κάποια αρκετά σύνθετη εργασία. Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς για να λάβετε άμεσα προσφορές από τις πλέον κατάλληλες εταιρείες, είναι να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στην καινοτόμα πλατφόρμα του myConstructor.gr, χωρίς καμία δέσμευση. Σύντομα θα λάβετε όσες προσφορές ζητήσετε για την εργασία που περιγράψατε και έτσι εύκολα και γρήγορα θα πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς.

post job button


Εδώ σιγά σιγά ολοκληρώνεται η ενότητα για τις χωματουργικες εργασιες. Πριν κλείσουμε σας συνιστούμε να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά για τις δυο πιο σημαντικές δραστηριότητες αυτού του τύπου, τις εκσκαφες και τις κατεδαφισεις, όπως και για τους καδους μπαζων που πιθανόν να χρειαστείτε.