ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΑΔΩΝRent Kadoi image

Οι ενοικιασεις καδων είναι τις περισσότερες φορές η πλέον βολική και οικονομικά συμφέρουσα λύση για να διώξετε τον πονοκέφαλο της απομάκρυνσης και αποκομιδης μπαζων. Οι καδοι μπαζων - που αλλιώς ονομάζονται και συλλέκτες ή containers - είναι μεταλλικά κουτιά σε διάφορες διαστάσεις, που διατίθενται με σκοπό την συγκέντρωση όλων των άχρηστων υλικών που μπορούν να προκύψουν από πληθώρα οικοδομικών ή χωματουργικών εργασιών. Αυτά τα απορρίμματα έπειτα είτε μεταφέρονται σε κάποια χωματερή είτε στέλνονται προς ανακύκλωση, ανάλογα τη φύση τους.

Για τις ενοικιασεις καδων ρόλο στην τελική απόφαση παίζει η ποσότητα των μπαζών που θα προκύψουν, αλλά και το χρονικό διάστημα για το οποίο θα χρειαστείτε τους κάδους. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν σας συμφέρει η αγορά του, εκτός αν είστε τεχνική εταιρεία ή συνεργείο, που ασχολείται συχνά με τέτοιες εργασίες. Για ιδιώτες πάντως η ενοικιαση καδων είναι μακράν η πιο συμφέρουσα λύση, αρκεί να βρείτε συνεπείς και συνεργάσιμες εταιρείες, που θα αναλάβουν τη μεταφορά τους από και προς τον χώρο σας, την αποκομιδή τους και γενικότερα θα τηρήσουν όλα όσα συμφωνήσετε.

Σε αυτό ακριβώς θα σας λύσει τα χέρια το myConstructor.gr, η κορυφαία πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων. Ανατρέξτε στον κατάλογο επαγγελματιών, αφιερώνοντας λιγότερα από 2 λεπτά, συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις των εταιρειών και βρείτε αυτόν που ψάχνετε ανάμεσα σε αξιόπιστες και οικονομικές εταιρείες του κλάδου, οι οποίες μάλιστα έχουν ήδη αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους. Απλά πατήστε το κουμπί που ακολουθεί και σε λιγότερο από 2 λεπτά θα έχετε βρει την εταιρεία για ενοικιαση καδων που χρειάζεστε.


Σχετικά με τις ενοικιασεις καδων λοιπόν να τονίσουμε πρώτα τον διαχωρισμό τους με βάση την χωρητικότητα. Συνήθως οι μικρότεροι ξεκινούν από 3-4 κυβικά μέτρα και είναι κατάλληλοι για περιπτώσεις που θα προκύψουν λίγα μπάζα, καθώς και για έργα που βρίσκονται σε δυσπρόσιτα και στενά σημεία, όπου εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να τοποθετηθούν μεγαλύτερα containers. Σε αυτές τις περιπτώσεις εφικτή είναι και η εναλλακτική της αποκομιδής μπαζών, κατά την οποία εσείς φροντίζετε τη συλλογή όλων των απορριμμάτων σε μεγάλους σάκους και μετά η εταιρεία που θα επιλέξετε σας στέλνει μικρά φορτηγάκια χωρητικότητας 1,5 ή 3 κυβικών. Μόλις φτάσουν το προσωπικό τους φορτώνει τους σάκους και τους στέλνει προς αποκομιδή, ενώ αν έχετε και άλλα απορρίμματα επαναλαμβάνει αυτό το δρομολόγιο όσες φορές χρειαστεί.

Για μεγαλύτερα έργα υπάρχουν κάδοι των 7-8 κυβικών, που είναι οι πλέον κατάλληλοι για τις συνήθεις ανακαινίσεις και ανακατασκευές, για αυτό άλλωστε αποκαλούνται συχνά και ως οικοδομικοί κάδοι. Πολύ συχνά πάντως απαιτούνται οι ενοικιασεις καδων τέτοιου μεγέθους και για χωματουργικες εργασιες, με κυριότερα παραδείγματα τις εκσκαφες αλλά και τις κατεδαφισεις, όπως βλέπετε και στην εικόνα παρακάτω. Εκτός αυτών όμως για ιδιαίτερες περιπτώσεις που αφορούν εκτενείς επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χώρους, αποθήκες, γήπεδα και γενικότερα χώρους που τα μπάζα που αναμένεται να προκύψουν είναι ακόμα περισσότερα, υπάρχουν μεγαλύτερα containers των 16 ή ακόμα και 32 κυβικών μέτρων.

Ενοικιασεις Καδων για Εκσκαφες


Άλλη ειδική περίπτωση όμως αποτελούν και τα κτήρια που βρίσκονται σε ύψος κάποιων ορόφων και από τα οποία πρέπει να πεταχτούν μπάζα. Επειδή εδώ δεν αρκούν οι ενοικιασεις καδων και έπειτα η ρίψη των άχρηστων αντικειμένων από ύψος, χρειαζόμαστε και τους επονομαζόμενους συλλέκτες μπαζών, που αλλιώς είναι γνωστοί και ως χωνιά ή χοάνες. Πρόκειται για τμήματα μήκους 1 μέτρου από πολύ ανθεκτικό καουτσούκ, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με αλυσίδες ασφαλείας και δημιουργούν έναν τεχνητό σωλήνα που επιτρέπει την ακίνδυνη μεταφορά των μπαζών από υψηλούς ορόφους προς τον κάδο που βρίσκεται πάντα στο επίπεδο της γης.

Έτσι όπως καταλαβαίνετε σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε τόσο τους συλλέκτες για τη μεταφορά των μπαζών προς τα κάτω, όσο και τους κάδους που αναλύσαμε και νωρίτερα για τη συγκέντρωση και την αποκομιδή τους. Αυτό αυτομάτως συνεπάγεται και μεγαλύτερο κόστος, όμως είναι κάτι απαραίτητο. Σε γενικές γραμμές η ενοικίαση αυτών των κυμαίνεται περίπου στα 9-12 ευρώ ανά τεμάχιο (δηλαδή μέτρο), όμως για να έχετε σαφέστερη εικόνα σχετικά με τις τιμές, να επισκεφθείτε την εξειδικευμένη ενότητα που σας έχουμε ετοιμάσει με τίτλο “Καδοι Μπαζων Τιμες”.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΓΙΑ 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΚΑΔΩΝ

 

evaluation banner

 

Ένα σημείο που εδώ πρέπει να τονίσουμε, είναι πως για τις ενοικιασεις καδων και γενικότερα για τη χρήση τους απαιτείται μια απλή άδεια από τον αντίστοιχο Δήμο. Για την έκδοση της χρειάζεται να μεταβείτε με την ταυτότητα σας και ένα έγγραφο που να αποδεικνύει το ΑΦΜ σας στη δημοτική αρχή και να αιτηθείτε κατάληψη κοινόχρηστων χώρων. Αφού πληρώσετε το σχετικό παράβολο και δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, σε λίγο θα λάβετε την άδεια. Αν θέλετε να αποφύγετε την άδεια – η έκδοση της οποίας συνήθως είναι εύκολη – μπορείτε να προτιμήσετε μικρά καδάκια που επίσης διαθέτουν αρκετούς εταιρείες ή σάκους Polybag, του οποίους μπορείτε να γεμίσετε με τα μπάζα σας, χωρίς να απαιτείται καμία αδειοδότηση.

Αν λοιπόν και εσείς χρειάζεστε κάποιον καδο για μπαζα, είτε είστε επαγγελματίας και ξέρετε ακριβώς τι χρειάζεστε είτε ιδιώτης και βρίσκεστε ακόμα στο στάδιο της έρευνας, ανεξαρτήτως αν ενδιαφέρεστε για αγορά ή ενοικιαση, το myConstructor.gr είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή σας για πραγματοποιήσετε την πληρέστερη έρευνα αγοράς. Απλά αφιερώστε λιγότερα από 2 λεπτά για να αναζητήσετε ΔΩΡΕΑΝ στον κατάλογο επαγγελματιών ανάμεσα σε αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία στις ενοικιασεις καδων, τα οποία μάλιστα έχουν αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες. Ακόμη, έχουν σημειώσει και τιμές ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε ένα ενδεικτικό κόστος ανά επαγγελματία και να επιλέξετε πιο εύκολα τον καταλληλότερο για εσάς


Καθώς ολοκληρώνουμε την ενότητα με θέμα τις ενοικιασεις καδων, σας συνιστούμε να επισκεφθείτε και άλλα εξίσου σημαντικά κομμάτια της ιστοσελίδας, όπως το σημείο που γίνεται ανάλυση για το τι είναι οι καδοι μπαζων αλλά και για τις χωματουργικες εργασιες.