Καδοι για Μπαζα Τιμες

ΚΑΔΟΙ ΓΙΑ ΜΠΑΖΑ ΤΙΜΕς

Οι καδοι για μπαζα είναι απαραίτητοι σε μια σειρά από εργασίες, ώστε να μπορέσετε να απομακρύνετε εύκολα, σωστά αλλά και νόμιμα τα μπαζα και γενικότερα τα απορρίμματα που μπορούν να προκύψουν από μια σειρά εργασιών. Ιδιαίτερα για οικοδομικές εργασίες όπως ανακαινίσεις και ανακατασκευές ή χωματουργικες εργασιες όπως κατεδαφισεις, εκσκαφες ή ακόμα και γεωτρήσεις, προκύπτουν μεγάλες ποσότητες μπαζων, οι οποίες πρέπει να απομακρυνθούν. 

Σε αυτό ακριβώς χρησιμεύουν οι καδοι, ειδικά μεταλλικά κουτιά που διατίθενται σε ποικιλία διαστάσεων, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Οι τιμές τους καθορίζονται κυρίως ανάλογα από αυτές τις διαστάσεις, καθώς όπως είναι εύκολα αντιληπτό όσο μεγαλύτερος είναι ο κάδος τόσο ακριβότερος είναι. Σε γενικές γραμμές πάντως οι τιμες για καδους μπαζων είναι αρκετά προσιτές και δεν αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικό κόστος για τις πολύπλοκες εργασίες στις οποίες συνήθως χρειάζονται.

Πριν προχωρήσουμε όμως στην ανάλυση των τιμων, να σας ενημερώσουμε πως αν ψάχνετε και εσείς έναν καδο μπαζων, η καλύτερη επιλογή σας είναι η καινοτόμα πλατφόρμα του myConstructor.grΑναζητήστε στον κατάλογο του myConstructor τον επαγγελματία που χρειάζεστε, συγκρίνετε τιμές σχετικά με κάδους για μπάζα ανάμεσα σε συνεργεία που αξιολογήθηκαν για τις υπηρεσίες τους από προηγούμενος πελάτες όπως εσείς. Έτσι από την άνεση και την ευκολία του υπολογιστή σας θα έχετε πραγματοποιήσει την πιο αποτελεσματική έρευνα αγοράς σχετικά με συνεργεία για κάδους μπαζών.


Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση στην ενότητα αυτή με τίτλο “Καδοι για Μπαζα Τιμες” να τονίζουμε πως θα αναφερθούμε σε ενοικιασεις καδων, που είναι με διαφορά οι πιο δημοφιλείς. Πολύ λίγοι ενδιαφέρονται για αγορά και είναι κυρίως τεχνικές / κατασκευαστικές εταιρείες που χρησιμοποιούν συχνά τέτοια containers, όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση απλά καταχωρήστε το έργο σας και πάλι θα καλυφθείτε από προσφορές.

Όσον αφορά την ενοικίαση λοιπόν, πολύ σημαντικός παράγοντας εκτός από το μέγεθος του κάδου είναι και οι ημέρες που θα τον χρειαστείτε και συνεπώς θα τον δεσμεύσετε από την εταιρεία που σας τον παρέχει. Ενδεικτικά ο πιο συνηθισμένος τύπος χωρητικότητας 7 με 8 κυβικών, για παραμονή στο χώρο σας 15-30 μέρες θα κοστίσει περίπου 75 με 90 συν φπα, με τις έξτρα μέρες από εκεί και πέρα αν χρειαστούν, να έχουν μια ακόμα μικρότερη χρέωση αναλογικά.

Αν χρειαστείτε κάτι μικρότερο, οι μικροί καδοι μπαζων των 3-4 κυβικών κυμαίνονται περίπου στα 65 με 80 ευρώ συν φπα, ενώ από την άλλη ένας μεγάλος των 10-12 κυβικών θα ξεκινήσει λογικά από τα 100 ευρώ. Η πιο οικονομική λύση πάντως για περιπτώσεις που έχετε λίγα απορρίμματα για αποκομιδή είναι η επί τόπου εκφόρτωση σε κάποιο φορτηγάκι εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι εσείς φροντίζετε να γεμίσετε τα μπάζα σε σάκους και όταν είστε έτοιμοι έρχεται το φορτηγάκι και τα παραλαμβάνει. Ενδεικτικά ένα κόστος για ένα τέτοιο φορτηγάκι που μπορεί να μεταφέρει 1,5 με 2 κυβικά είναι 45 με 55 ευρώ, ενώ ένα μεγαλύτερο των 3 κυβικών μπορεί να κοστίσει 60-65 ευρώ.

Μια ξεχωριστή περίπτωση αποτελούν οι επονομαζόμενοι συλλέκτες μπαζων ή αλλιώς χωνιά / χοάνες, που χρησιμεύουν για την μεταφορά απορριμμάτων από πολυκατοικίες και άλλα κτίσματα με ύψος μεγαλύτερο του ενός ορόφου. Είναι λογικό ότι δεν γίνεται να πετιούνται μεγάλα κομμάτια σε καδους από απόσταση αρκετών μέτρων, για αυτό υπάρχουν αυτά τα ειδικά πλαστικά τεμάχια. Καθένα τους έχε μήκος ένα μέτρο, ενώ η μεταξύ τους ένωση γίνεται αποτελεσματικά με ισχυρές αλυσίδες.

Έτσι δημιουργείται ένα είδος σωλήνας, που επιτρέπει την ασφαλή και πετυχημένη μεταφορά των μπαζων από υψηλούς ορόφους. Το κόστος για αυτούς τους συλλέκτες εξαρτάται από τα μέτρα - δηλαδή τα τεμάχια – που θα χρειαστείτε και κυμαίνεται στα 9-12 ευρώ/μέτρο, ανάλογα και με το συνολικό ύψος που θα καλύψουν. Σε αυτά βεβαίως πρέπει ξεχωριστά να υπολογίσετε και το κόστος του κάδου, γιατί όπως βλέπετε και στην ακόλουθη φωτογραφία, όλη αυτή η κατασκευή οδηγεί σε έναν καδο, όπου και διοχετεύει τα απορρίμματα.

Εικόνα από Συλλέκτη Μπαζων σε Πολυκατοικια


Βέβαια στις τελικες τιμες για καδους μπαζων ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες. Πρώτα από όλα είναι η περιοχή στην οποία θέλετε να τοποθετηθούν. Σίγουρα στην επαρχία οι τιμές θα είναι μεγαλύτερες, όμως ρόλο παίζει και η προσβασιμότητα του χώρου από την εκάστοτε εταιρεία αλλά και η απόσταση από την έδρα της. Επειδή η μεταφορά τους γίνεται με φορτηγά και το κόστος μετακίνησης τους δεν είναι αμελητέο, όπως καταλαβαίνετε όσο πιο μακριά βρίσκεστε τόσο πιο πιθανό είναι να πάρετε λίγο πιο ακριβές προσφορές.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΓΙΑ 
ΤΙΜΕΣ ΚΑΔΩΝ ΜΠΑΖΩΝ

 

evaluation banner

 

Από την άλλη να αναφέρουμε ότι οι τιμες που αναφέραμε παραπάνω αφορούν ένα γέμισμα και άδειασμα του καδου, ενώ αν θέλετε να επαναληφθεί η διαδικασία αυτή το κόστος θα ανέβει, καθώς χρειάζονται επιπλέον έξοδα για τη μεταφορά αλλά και για το προσωπικό που θα αναλάβει την αποκομιδή και την επιστροφή και πάλι του container. Αν όμως πρόκειται για ένα γέμισμα είναι σχεδόν βέβαιο πως όλες οι εταιρείες στις τιμες τους περιλαμβάνουν και τη μεταφορά του κουτιού από τον χώρο τους σε εσάς και αντίστροφα, όπως επίσης το στήσιμο αλλά και το άδειασμα του.

Εδώ όμως πρέπει να τονίσουμε και δύο ακόμα πράγματα. Πρώτον ότι αυτή η διαδικασία της αποκομιδής είναι πολύ σημαντική και ωφέλιμη για εσάς, καθώς δεν επιτρέπεται να πετάξετε οπουδήποτε τέτοια μπάζα. Αντιθέτως θα χρειαστείτε αρκετές ειδικές άδειες και πολύ χαμένο χρόνο, ώστε να απομακρύνετε τα οικοδομικά μπαζα που θα προκύψουν από οποιαδήποτε εργασία σας. Άλλωστε οι εταιρείες αποκομιδής δεν συλλέγουν απλά τα απορρίμματα από εσάς και τα μεταφέρουν, αλλά ανάλογα και με τη φύση των υλικών όποια είναι δυνατόν τα ανακυκλώνουν.

Από την άλλη όμως για να τοποθετήσετε έναν καδο για μπαζα πρέπει να βγάλετε μια άδεια, η οποία ευτυχώς είναι αρκετά απλή, την επονομαζόμενη άδεια κατάληψης πεζοδρομίου. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να έχετε μαζί σας την ταυτότητα και ένα δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει το ΑΦΜ σας και με αυτά να υποβάλετε την αίτηση στον αρμόδιο Δήμο στον οποίο εντάσσεται το ακίνητο. Ο Δήμος θα σας βγάλει την άδεια αφού πληρώσετε ένα παράβολο (το μέγεθος του διαφέρει από περιοχή σε περιοχή αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μικρό) και θα ορίζει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο επιτρέπεται να τοποθετηθούν οι καδοι για μπαζα που ζητήσατε (συνήθως 30 ημέρες).

Σε κάθε περίπτωση πάντως η καλύτερη επιλογή σας για να βρείτε τον καταλληλότερο επαγγελματία για κάδους μπαζών είναι η πρωτοπόρα πλατφόρμα του myConstructor.gr. Αναζητήστε στον κατάλογο επαγγελματιών για κάδους για μπάζα, συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις από τις πλέον αξιόπιστες και οικονομικές εταιρείες του κλάδου, όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα! Έτσι θα πραγματοποιήσετε την πιο ολοκληρωμένη και αποδοτική έρευνα αγοράς, από την άνεση του υπολογιστή σας.


Καθώς ολοκληρώνουμε την ενότητα με τίτλο “Καδοι Μπαζων Τιμες” σας προτείνουμε να επισκεφθείτε και άλλες χρήσιμες και δημοφιλείς ενότητες της ιστοσελίδας μας όπως αυτές που αναφέρονται στις Χωματουργικες Εργασιες και τους Καδους Μπαζων.